Parkeergarages

                      

Parkeergarages  LED Verlichting

Veilig gevoel met Sensor LED TL in parkeergarages

Dat klinkt wel erg vreemd: een veilig gevoel met Sensor LED TL verlichting. We leggen het even uit.

De LED TL met sensor werkt op beweging. De LED TL brandt in de ruststand op 30% van het lichtvermogen. Dus er is altijd licht in de parkeergarage! U loopt/rijdt nooit in een donkere ruimte. Zodra een beweging in de buurt van de betreffende LED TL wordt geconstateerd (door de geïnstalleerde radar), gaat alleen die naar 100%. Nadat de laatste beweging is geconstateerd door de sensor gaat hij na ongeveer 2 minuten weer terug in de ruststand van 30%. In die stand gebruikt de LED TL maar 4 Watt (versie 150 cm). Dit betekent dat als in de ruimte fel licht brandt een beweging is geconstateerd door de sensor. Door een voertuig of een persoon. Dat moet wel een veilig gevoel geven.

Twee versies verlichtingssensor

Er zijn twee versies leverbaar. Een met een sensor die de werking heeft 30-100% en een met de werking 0-100%. Die laatste wordt toegepast bij parkeervakken. De rijbaan in de garage wordt dan verlicht door middel van de 30-100% LED TL en de parkeervakken door de versie met de 0-100% LED TL. De besparing die gerealiseerd wordt met parkeergarages led verlichting is enorm. Dit omdat de 100% stand maar een paar uur per dag plaats vindt. De meeste tijd van de dag staat de lamp in de ruststand dus gebruikt op dat moment naar 4- of 0,5 Watt. Die 0,5 Watt is van de ingebouwde radar.

Verschil in energiekosten

Een traditionele TL buis van 58 Watt kost aan energiekosten per jaar ongeveer € 145,00 bij 24 uur gebruik en een kWh prijs van € 0,195. Door de sensor LED TL te plaatsen gaan de energiekosten terug naar ongeveer € 11,50. Dat is een besparing van 90%!

Parkeergarages led verlichting ook voor uw parkeergarage

Neem vandaag nog contact op voor een gratis advies of vraag een gratis verlichtingsscan aan. Wij komen graag bij u langs om de besparingsmogelijkheden met led verlichting met u te bespreken. Dit geheel vrijblijvend.

Dit alles kan ook toegepast worden in grote parkings. 

 

Wat anderen over ons zeggen

De oude TL verlichting in ons kantoor is snel en professioneel vervangen door LED lampen in de bestaande armaturen en tegen concurrerende prijzen. Helemaal goed. Wij zijn er blij mee.

Anneke Smit

Rotterdam

Zeer tevreden over de service van Lightly. In onze VvE wilden we eerst weten hoe groot onze besparing zou zijn en de mensen van Lightly hebben ons uitstekend inzicht hierin gegeven. Wij besparen inmiddels al 6 maanden meer dan 70% op onze energierekening voor verlichting!

Peter Zeilstra

Hoogeveen


Lightly BV © 2018. All Rights Reserved.